Rakas Rautalampi -viikko 5.9.-7.9.2018

Matti Lohen koulun Rakas Rautalampi -viikko

Rautalammin Matti Lohen koulussa monialaisia opintoja lähestytään mm. jokasyksyisellä Rakas Rautalampi -kokonaisuudella.

Tällöin saamme vierailijoita koululle tai koululaiset jalkautuvat esimerkiksi raitille, museolle, kirjastolle, hautausmaakierroksille, kartanoille ja kansallispuistoomme seuraavien teemojen parissa:


– luonto ja liikunta (1. ja 5.lk)
– kädentaidot (2. ja 6.lk)
– kulttuuri (3. ja 7.lk)
– historia (4. ja 8.lk) ja
– yhteiskunta ja yrittäjyys (9.luokat).

 

Viikolla (3-5 päivää) työskennellään eri-ikäisten oppilaiden ryhmissä tai pareissa, nykyiset tai entiset kummioppilasyhteydet huomioiden.

Kokonaisuudessa on leivottu, tehty käsitöitä (esim. Rautalampi-aiheisia tyynyjä ja puuveneitä sekä perinneleluja), käyty historiallisilla hautausmaakierroksilla sekä tutustuttu vanhanajan elämään näyttelyissä, historiallisella raitilla ja museossa niin sisällä kuin sen pihapiirissä (esim. savutuvassa). Lisäksi on vierailtu Etelä-Konneveden kansallispuistossa Rautalammin puolella olevalla Kalajan kierroksella ja tehty luontotaidetta. Yhteiskunta- ja yrittäjyysteemassa on tutustuttu esimerkiksi kunnan päätöskoneistoon ja eri toimialoihin, oman kunnan yrityksiin ja yhdistyksiin. Eri alojen ammattilaiset ovat vierailleet myös koululla. Kokonaisuus huipentuu historiallisiin pestuumarkkinoihin, joiden ajankohta (syyskuun toinen viikonloppu) määrittää myös Rakas Rautalampi -kokonaisuuden ajankohdan.

Miron ja Ilarin viikko

Kuutosten viikko: ensimmäinen päivä

Ensimmäisenä aamuna suunniteltiin tyynyä kummioppilaiden kanssa (aihe oli vapaavalintainen.) Sen jälkeen menimme puutyöluokkaan tekemään veneitä. Sitten päivä loppui.

Toinen päivä:

Ensimmäisenä menimme leipomaan korvapuusteja kummioppilaiden kanssa. Leipomisen saloihin meitä opastivat Elina,Jaana ja Vepa. Tuli tosi hyviä, opettajatkin kehuivat. Sitten teimme tyynyjä kummioppilaiden kanssa. Kun kummioppilaat lähtivät kotiin me jäimme tekemään laivoja.

Kolmas päivä:

Ensimmäisenä menimme tekemään laivat loppuun. Sitten menimme tekemään tyynyt loppuun.koko päivä meni töiden valmistelussa sitten päivä loppui ja pääsimme markkinoille

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *