Tontut liikkuvat Rautalammilla

Onko Rautalammilla näkynyt tonttuja? Nyt Matti Lohen koululaiset ja esikoululaiset kertovat omista havainnoistaan.

Esikoululaiset olivat havainneet paljon merkkejä tontuista. Tontun jalanjälkiä oli nähty ympäri Rautalampia. Parturi-kampaamo Hillan vastapäätä olevalla kiviaidalla oli vilahtanut useampikin tonttu. Koulun läheisessä mandariinimetsässä oli kuulunut kulkusten kilinää, jotkut esikoululaiset tosiaan väittivät että se oli ollut poro eikä tonttu. Metsästä oli löytynyt myös pala tontun partaa ja tontulta oli tippunut lakki hankeen.

Matti Lohen koulun 3.luokkalaisilla oli ristiriitaisia mielipiteitä tontuista. Jotkut kielsivät kokonaan tonttujen olemassa olon. Pari kolmosluokkalaista oli nähnyt tonttuja vain vilaukselta. Osa oli myös sitä mieltä että tonttuja ei voi nähdä ollenkaan kun ne ovat niin vikkeliä. Eräälle oli tonttu jättänyt joulusukan.

Yhdeltä oppilaalta saimme hieman tarkempaa tietoa tontuista. Hän kertoi että tontut kurkkii ikkunoista ja ovat usein tyttöpuolisia tonttuja. Tontut eivät ole myöskään laumaeläimiä vaan liikkuvat yksin lyhdyn kanssa. Koulun pihan läheisessä roskakatoksen takana oli nähty tonttu ja kotipihassa on joulun aikaan todella paljon jalanjälkiä. Oven taakse oli jopa ilmestynyt lahjapaketteja. Tontut on hyviä tyyppejä!

Saimme joulupukiltakin kannanoton hänen alaisistaan. Joulupukki kertoi että tontut ovat kuin salaisia agentteja ja heidän toimintatapoja ei saa paljastaa. Joulupukista on erittäin mukavaa että tontuista on kuitenkin tehty havaintoja että lapset olisivat kilttejä ja tietäisivät että heitä tarkkaillaan.

Elsa Hänninen
Ronja-Reetta Rajatalo
Viivi Pakarinen

Vastaa