110 vuotta paikallista pankkitoimintaa

Timo Rossi

POP Pankki Konneveden Osuuspankki juhlisti Konnevesipäivien aikaan 110-vuotista pankkitoimintaa Konneveden Osuuspankin salissa. 

“Vielä on tallessa kellastunut paperi Keisarillisen senaatin ajalta, lupa harjoittaa pankkitoimintaa. Tämä on meidän pankkitoimintamme arvopaperi”, kertoi toimitusjohtaja Ari Heikkilä.

Juhlapuhujana oli kotiseutuneuvos Reijo Rantala, joka muisteli puheessaan pankin historiaa ja totesi, että kun on kantokaski, tarvitaan hallintoihmisiltä rohkeutta ja sitä on tarvittaessa löytynyt.

“Metsä on ollu tukkisaksipitäjälle tärkeä, sieltä on emäntä saanut rahat separaattorin hankintaan ja isäntä puimakoneeseen”, totesi Rantala.

Juhla huipentui Timo Rossin muotokuvan paljastamiseen. Rossi on ollut mukana pankin hallinnossa 40 vuotta ja vuosina 2012-2018 hän on toiminut pankin hallituksen puheenjohtajana. Muotokuvan maalasi saarijärveläinen taiteilija Jouko Hazel, joka oli myös juhlassa mukana.

Poppankkiliitto palkitsi hallintohenkilöitä pitkäaikaisesta työstä osuustoiminnan hyväksi kultaisin ja hopeisin kunniamerkein.

 

Vastaa