Joulukauden avauspuhe Rautalammilla 24.11.2018

Hyvät Rautalampilaiset. Tervetuloa viettämään joulukauden avajaisia. Viitenä viime vuonna olemme esittäneet tiernapoikia ja (tyttöjä), mutta tänä vuonna otetaan rauhallisemmin. Toivottavasti näin marraskuun puolella aloitettu joulukausi ei pahoita kenenkään mieltä, onhan joulu tärkeä ja kristinuskon tärkein juhla. Joten miksipä sitä ei voisi juhlia vähän pitempään ja tästähän on tasan kuukausi Jouluaattoon.

Rautalammin yrittäjät pyrkivät pitämään kuntamme elinvoimaisena ja viihtyisänä kaikille asukkaille ja matkailijoille. Tänäkin vuonna saimme jouluvalot palamaan ja kuusen tuohon museon pihalle, kuten jo monena vuonna on tehty. Tästä kiitos Jukka Puraselle ja Matti Vepsäläiselle. Rautalammin kunnassa on paljon uusia virkamiehiä ja uusi kunnanjohtaja. Antakaamme heille kaikki tukemme työssään ja annetaan suoraa palautetta, jos joku asia on mennyt hyvin tai huonosti. Kunnanvirastolla on nykyään iloinen ja ahkera tekemisen meininki.

Kuntamme päätöksenteossa on panostettu tärkeisiin asioihin viihtyvyyden lisäksi. Erityisesti nuorten tarpeet ja toiveet on luvattu ottaa huomioon entistä paremmin. Myös liikenneturvallisuuden ja kriisitilanteiden varalle on jo tehty paljon työtä, kuten saimme viikko sitten huomata vesiputken rikkoutuessa. Vesivuoto saatiin nopeasti korjattua ja puhdasta vettä oli heti tarjolla varajärjestelyillä. Kiitos tästä kunnan tekniselle osastolle ja yhteistyöyrityksille.

Rautalammin yrittäjien yksi tärkeimmistä tavoitteista on lähipalveluiden säilyminen omassa kunnassa. Siksipä olemme taas järjestäneet Joulupassikampanjan yhdessä suonenjokelaisten yrittäjien kanssa: Joulu on yksi vuoden merkittävimmistä sesongeista myös paikallisille yrittäjille. Paras tapa pitää huolta oman kylän palveluista on niiden käyttäminen. Jokainen omalta kylältä tehty jouluostos on teko oman kunnan elinvoimaisuuden puolesta. Omalla kylällä tehdyt ostokset varmistavat kauppojen pysymisen lähellä. Joulupasseja saa mukana olevista yrityksistä ja osallistujien kesken arvotaan hyviä palkintoja joulun jälkeen.

Nauttikaa nyt kunnan tarjoamasta puurosta, tutustukaa museoon ja käyttäkää paikallisia palveluita myös jatkossa. Minulle suoduin valtuuksin, julistan nyt Joulukauden avatuksi Rautalammilla. Oikein rauhallista joulua, mukavaa loppuvuotta ja Jumalan siunausta teille kaikille!

Toivottaa: Rautalammin Yrittäjät Ry:n puheenjohtaja Sami Räsänen

Vastaa