Eläkeliitto toivoo ikäihmisten ja liikuntarajoitteisten huomioimista kansallispuistoalueella

Eläkeliiton Rautalammin yhdistys toivoo ikäihmisten ja liikuntarajoitteisten huomioimista retkeilyreittien suunnittelussa. (Kuva: Etelä-Konneveden ympäristön kehittämishanke)

Eläkeliiton Rautalammin yhdistys on jättänyt julkilausuman, jossa toivotaan ikäihmisten ja liikuntarajoitteisten huomioimista kansallispuiston ja sitä ympäröivien retkeilyalueiden rakentamisessa. Yhdistys toivoo Metsähallitukselle ja Rautalammin ja Konneveden kunnille lähettämässään vetoomuksessa, että kulkureitit esimerkiksi Kalajan laavulle rakennettaisi pyörätuolilla liikkuville soveltuviksi. Lisäksi paikalle toivotaan käymälätiloja ja istumapaikkoja suurempia ryhmiä ajatellen. Lepopaikkoja toivotaan myös kulkureittien varsille.

Yhdistys muistuttaa, että yli 65-vuotiaiden osuus väestöstä nousee ennusteen mukaan nykyisestä 17 prosentista 27 prosenttiin vuoteen 2040 mennessä. Myös yli 75-vuotiaiden määrä tulee kaksinkertaistumaan vuoteen 2030 mennessä.

Kansallispuiston monipuolinen ja puhdas luonto tarjoaa yhdistyksen mukaan runsaasti mahdollisuuksia hyvinvointia, sosiaalista kanssakäymistä ja matkailua edistävälle yritystoiminnalle.

Eläkeliiton Rautalammin yhdistys on perustettu vuonna 1971 ja siinä on 270 jäsentä. Vuonna 2013 yhdistyksen tilaisuuksiin, retkiin ja matkoihin osallistuneiden yhteismäärä oli 1014 henkilöä. Yhdistys hyväksyi julkilausuman syyskokouksessaan eilen tiistaina.

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *