Ministeri avasi kansallispuiston: ”Tulette varmasti näkemään minut täällä jatkossakin”

Ympäristöministeri hyppäsi vossikkakuskin pukille. Valtuuston puheenjohtaja Jorma Kukkonen kutsui muitakin kyytiin ajelulle.

Etelä-Konneveden kansallispuiston avajaisia on juhlittu Rautalammin Pestuumarkkinoilla. Suomen 38. kansallispuisto sai tunnuslajikseen kalasääsken.

Tunnuslajin valinnasta kertoi Metsähallituksen vs. aluejohtaja Matti Määttä, joka kehotti paikallisia ottamaan kansallispuiston omakseen: ”Ottakaa omaksenne, hyödyntäkää sitä ja kehukaa kavereillekin”, Määttä sanoi.

Puistoa avaamassa oli myös ympäristöministeri Ville Niinistö, jolle Metsähallituksen Luontopalvelut lahjoitti kalasääsken nimikkopesän tuoreesta kansallispuistosta.

”Olen iloinen siitä, että puiston tunnukseksi valittiin kalasääski. Tämä kansallispuisto tulee olemaan lähellä sydäntäni lopun ikääni”, sanoi Niinistö.

Vaikka hallitusohjelmassa ei alunpitäen puhuttu yhdestäkään uudesta kansallispuistosta, alkoi kentältä tulla viestiä halusta kehittää luonnonsuojelualueita.

”Etelä-Konneveden luonto on erittäin upeaa ja se täydentää hyvin aukon meidän kansallispuistoverkossa. Myös paikallinen tahtotila oli vahva, ja ministeriön rooliksi jäi lopulta vauhdittaa hommaa eteen päin”, Niinistö totesi. ”Varmasti tulette näkemään minut täällä jatkossakin.”

Laki Etelä-Konneveden kansallispuistosta tuli voimaan kaksi viikkoa sitten, 1. syyskuuta.

Niin Määttä kuin Niinistökin painottivat matkailuelinkeinon kehittämismahdollisuuksia alueella. Samaan yhtyi Rautalammin kunnanvaltuuston puheenjohtaja Jorma Kukkonen.

”Asia on ollut yhteinen, olkoon se sitä vastakin”, Kukkonen painotti.

Yhteistyön ja matkailun kehittämisen käyntiin sysäämiseksi ministeri kävikin ajamassa pienen lenkin kansallispuiston yhteistyöyrittäjä Matti Pakarisen vossikalla.

Vastaa