Rakennustyöt alkavat kansallispuistossa

Kansallispuistoalueen palveluvarustusta kohennetaan ja uusitaan. Esimerkiksi Vuori-Kalajan taukopaikan rakenteita parannetaan ryhmiä silmälläpitäen.

Etelä-Konneveden kansallispuistossa alkaa pian rakennustyöt. Puistoon on tulossa erityisesti patikoijia ja melojia palvelevia rakenteita. Tauko- ja rantautumispaikkojen toteuttamisessa huomioidaan myös matkailuyrittäjien tarpeet. Metsähallituksen julkaisemaa hoito- ja käyttösuunnitelman luonnosta esitellään yleisölle Konnevedellä ja Rautalammilla 16.4.

Kansallispuisto on osa Etelä-Konneveden matkailualueen kokonaisuutta, joten Metsähallitus on tehnyt hoito- ja käyttösuunnittelua on tiiviissä yhteistyössä Rautalammin ja Konneveden matkailualueen Master Plan -suunnittelun kanssa.

Kansallispuiston portteina, jonne myös matkailijat ensisijaisesti opastetaan, toimivat Häyrylänranta Konnevedellä ja Törmälä Rautalammilla. Muita puiston portteja ovat Hanhitaipaleen Kalasatama ja Kivisalmi. Koska puiston portit sijaitsevat varsinaisen kansallispuistoalueen ulkopuolella, on yhteistyö ollut tärkeä lähtökohta puiston suunnittelussa.

Alueen nykyistä palveluvarustusta kohennetaan ja uudistetaan. Enonniemeen tulee lisää retkeilyreittejä ja Vuori-Kalajan taukopaikan rakenteet suunnitellaan sopivammiksi myös ryhmien ja luontomatkailuyrittäjien tarpeisiin. Vesiretkeilyä edistetään rakentamalla uusia rantautumispaikkoja. Metsähallituksessa uskotaan, että Kodanovisen sokkeloisella ja erämaisella saaristolla on edellytykset nostaa Etelä-Konneveden kansallispuisto melontakohteiden kärkijoukkoon Suomessa.

Suunnitelmaluonnosta esitellään yleisötilaisuuksissa 16.4. Konnevesisalissa kello 16.30 ja HUB Rautalammilla kello 18.30. Suunnitelma viimeistellään toukokuussa ja lähetetään ympäristöministeriön vahvistettavaksi. Rakennustyöt alkavat tänä kesänä.

Vastaa