Kuutinharju saa uudet tilat

Rautalammin kunta ja Vaalijalan kuntayhtymä rakentavat Kuutinharjun alueelle uudenlaista  palveluasumista ja koko Kuutinharjun aluetta kehitetään kuntalaisten käyttöön.

“1970-luvun rakennukset Kuutinharjussa ovat tulleet tiensä päähän, totesi kuntayhtymän johtaja Ilkka Jokinen, “uudistua pitää, ARA:lta on haettu rahoitusta ja rakennushanke käynnistyy syksyllä ennen lumia. Yhteistyö Rautalammin kunnan kanssa on ainutlaatuista, yhdenkään muun kunnan kanssa ei olla päästy näin syvälliseen ja sujuvaan yhteistyöhön.”

Kuutinharjuun rakennetaan neljä uutta rakennusta, päärakennus ja asuntoja. Hanke on kokonaisuudessaan noin kolme miljoonaa euroa.

“Suunnitelmat on hyvällä mallilla, kiittää Antti Tuppura, “vanhat rakennukset voivat olla käytössä rakentamisen ajan ja ensi keväänä pitäisi olla aika valmista. Asukkaiden turvallisuus taataan rakentamisaikana, vaikka tietysti melua jonkin verran syntyy.”

Kunta ostaa maata Vaalijalan kuntayhtymältä ja ranta-alueelle tulee rivitalo- ja omakotitalotontteja. Rantaan rakennetaan myös sauna, joka on vuokrattavissa.

Kunnanjohtaja (VT) Anu Sepponen muistutti, että Kuutinharju on merkittävä työllistäjä ja paikasta rakennetaan kaikkia kuntalaisia palveleva yhteinen alue, joka tulee olemaan osa kuntakeskusta eikä mikään erillinen alue.

Vaalijalan kuntayhtymällä on monenlaisia suunnitelmia uusien rakennusten monikäyttöisyydestä ja henkilöstömäärä voi kasvaa hyvinkin paljon tulevaisuudessa, joten työllisyysvaikutukset ovat merkittäviä.

Vastaa