Matti Kärkkäinen ehdolle eduskuntavaaleihin

Pohjois-Savon keskustan piirikokous nimesi lauantaina 27.10. syyskokouksessaan Matti Kärkkäisen, 53, kansanedustajaehdokkaakseen vuoden 2019 eduskuntavaaleihin. Rautalammin kunnanhallituksen puheenjohtaja, Peltolan Juustolan yrittäjä ja maanviljelijä nimitettiin ehdokkaaksi Savo-Karjalan vaalipiiriin yhdessä kahdeksan muun ehdokkaan kanssa.

Kunnallisten luottamustehtävien lisäksi Kärkkäinen toimii myös Osuuskunta Maitomaan hallintoneuvoston puheenjohtajana ja Kuusamon Juuston hallituksen puheenjohtajana. Maanviljelijänä Kärkkäinen pitää maitotilaa Rautalammilla. Peltolan Juustolan tuotteet tehdään oman tilan maidosta Suonenjoella.

Kärkkäinen haluaa ajaa Pohjois-Savon etua eduskunnassa. “On tärkeää, että tulevien maakuntien rahoituksesta huolehditaan, koska ne pitävät huolta meille jokaiselle tärkeimmistä asioista, kuten vanhus- ja muista sosiaalipalveluista, perusterveydenhuollosta ja vaikkapa väylänpidosta. Nykyisen kuntoisilla teillä ei rahti kulje, ja yrittäjä ei voi toimia ilman kunnollisia digiverkkoja.” Kärkkäinen toteaa. Hän haluaa myös, että pienyrittäjien ja maanviljelijöiden ääni kuuluisi paremmin päätöksenteossa. Matilla on myös sanansa ilmastokeskusteluun: “Arkadianmäelle tarvitaan ihmisiä, jotka ymmärtävät maa- ja metsätalouden realiteetteja ja miten vaikkapa metsä tai nurmiviljely toimivat hiilinieluina.”

Kärkkäinen kertoo kulkevansa jo nyt pääkaupungissa usein. Työ- ja luottamustehtävät ovatkin mahdollistaneet hänelle eduskuntatyössä tarvittavan laajan verkoston rakentamisen.

Vastaa