Pelastuslaitos toivoo malttia juhannukseksi

Viime vuonna juhannusyö oli sumuinen.

Viime vuonna juhannusyö oli sumuinen.

Vaikka juhannus on iloinen keskikesän juhla, on turvallisuuteen hyvä kiinnittää huomiota. Varsinkin vesillä liikuttaessa ja tulia tehtäessä on syytä olla erityisen varovainen. Palomestari Jussi Herrasen mukaan tärkeintä on pitää maltti mukana juhannuksen vietossa.

Kesäasunnon sijainti on hyvä selvittää etukäteen. Jos osoitetta esimerkiksi saareen ei ole, kannattaa paikan koordinaatit tulostaa mahdollista hätätilannetta varten. Koordinaatit saa selville esimerkiksi hätäkeskuksen www.112.fi -sivuston kautta. Myös vesillä liikkujan olisi oltava tietoinen sijainnistaan, jotta mahdollisen hätätilanteen yllättäessä apu löytäisi paikalle.

Ei erityislakia kokon polttoon

Juhannuskokkoa poltettaessa on muistettava huolehtia turvallisuudesta. Herranen muistuttaa, että juhannus ei ole poikkeusaikaa, vaan kokon kanssa on oltava yhtä huolellinen kuin avotulen kanssa yleensäkin.

Kokkoa on pidettävä jatkuvasti silmällä ja polttamisen jälkeen se on sammutettava. Sammutusvälineistö on hyvä katsoa valmiiksi jo ennen kokon polttamista.

Vaikka sateinen sää hillitseekin tunnetusti onnettomuuksia, toivotaan pelastuslaitoksella kuitenkin aurinkoista säätä juhannuksen juhlijoiden iloksi.

Vastaa