350 talkoolaista osoitti rakkautta raittia kohtaan

Talkoopäivän talkoisiin on osallistunut yli 300 ihmistä.

Lauantaina vietettiin ensimmäistä kansallista talkoopäivää. Rautalampi toimi yhtenä päivän esimerkkikunnista. Rakkautta raitille -nimeä kantaviin talkoisiin osallistui kaikkiaan 350 talkoolaista. Raitin varsi kuhisi talkoolaisten laittaessa yhteisvoimin paikkoja kuntoon.

”Tavoitteenamme oli luoda koko kylän kokoiset talkoot ja voidaan sanoa, että onnistuimme siinä upeasti. Laskennallisesti talkoissa oli mukana joka kymmenes rautalampilainen. Myös mökkiläisiä ja entisiä rautalampilaisia. Kaukaisin talkoolainen oli Australiasta asti”, iloitsi talkoopäivänä infopisteellä toiminut Liisa Paakkunainen.

Puut kaatuivat ja risukuormia kuljetettiin ahkerasti puutarhajätteen kaatopaikalle. Valintatalon edustalla maalattiin mattoa asvaltille ja harava kädessä olevia ihmisiä kulki raitilla moneen suuntaan. Vapaaehtoisvoimin myös vanhuksia vietiin päiväkävelylle.

”Koko päivän ajan oli uskomaton tekemisen meininki ja meidänkin takapihaa oli siivoamassa 20-henkinen tehoporukka”, kertoi Pestarin Valinnan yrittäjä Riitta Kirjavainen.

Tapahtumanjärjestäjät kertoivat Rautalammin aikovan jatkossakin olla Suomen talkoohenkisin kunta. Vielä ennen kesää luvassa on useammat pienet talkoot. Talkoopäivää aiotaan Rautalammilla viettää myös vuoden kuluttua.

Tunnelmia rakkautta raitille -talkoista

3 kommenttia

 1. Raimo Jalkanen @ Facebook

  17.05.2014 at 15:12

  Mielestäni kaikki meni yli odotusten. Hieno suoritus suunnittelijoilta ja innostajilta ja tietenkin kaikilta talkoisiin osallistuneilta.

 2. Erja Niskanen

  18.05.2014 at 22:13

  Todella hieno juttu , kyllä ne siellä Rautalammilla osaa ideoida ja toteuttaa monenlaista. Ja kiitos keitosta.

 3. pirkko narinen

  01.09.2018 at 19:19

  vauuu,tuli ikävä
  Rautalampia,siellä oon syntynyt,,,,no aina miellessä

Vastaa