Ambulanssiasiat jälleen tapetilla

Ensihoitopalvelu esitteli toimintaansa kesällä Rautalammilla. (Arkistokuva)

Ambulanssiasiat ovat jälleen nousseet tapetille Pohjois-Savon reuna-alueilla. Ensihoitopalveluista vastaava Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri on muuttamassa ensihoitoyksikköjen valmiutta Karttulassa, Keiteleellä, Rautalammilla, Kaavilla, Rautavaaralla ja Varpaisjärvellä. Muutokset ovat osa ensihoitopalvelun sopeuttamissuunnitelmaa ja niiden on määrä tulla voimaan 22.12.2014. Kaikkiaan KYS tavoittelee 5,4 miljoonan euron säästöjä henkilöstökuluissa.

Ensihoitopalvelun sopeuttamissuunnitelman mukaan kuusi niin sanottua päiväautoa ollaan yhdistämässä kolmeksi 12 tunnin päiväautoksi. Yksiköistä yhden on määrä toimia itäisellä ja yhden läntisellä alueella. Kolmas auto on niin sanottu satelliittiyksikkö, joka toimii sekä itäisellä että läntisellä alueella. Itäisen yksikön työvuoron aloitusasemapaikkana on Rautalampi, läntisen yksikön Lapinlahti. Satelliittiyksikön työvuoro alkaa Siilinjärveltä.

Sairaanhoitopiirin tiedotteen mukaan tarkoitus ei ole jättää alueita ilman ensihoitoyksiköitä.

Asiasta on keskusteltu sairaanhoitopiirin valtuuston kokouksessa ja hallinto järjestää 15.12. neuvottelun niiden kuntien kanssa, joita muutos koskee. Myös Rautalammin kunnanvaltuusto keskusteli asiasta kokouksessaan maanantaina ja piti suunnitteilla olevia muutoksia erittäin huonoina.

”On suunnattoman väärin, että reuna-alueiden tilannetta huononnetaan entisestään”, valtuuston puheenjohtaja Jorma Kukkonen sanoi.

Sisä-Savon osalta suunnitelma ei vaikuta Vesannolle ja Suonenjoelle sijoitettujen jatkuvassa valmiudessa olevien ambulanssien palvelutasoon.

4 kommenttia

Vastaa