Hub-hanke käynnistyy

Torstaina ideoidaan millaiseksi kunnan alakerta muutetaan hubia varten.

Torstaina ideoidaan millaiseksi kunnan alakerta muutetaan hubia varten.

Rautalammille luodaan yrittäjyyden keskittymää. Uusi maaseutu mahdollistajana -hanke tähtää Hubin perustamiseen Rautalammille.

Mansikka ry on tehnyt hankkeelle myönteisen rahoituspäätöksen. Hankkeen tavoitteena on luoda Rautalammille yrittäjien yhteinen toimipaikka, Rautalammin Hubi, jonka tavoitteena on tarjota eri alan yrittäjille yhteiset toimitilat. Toimitiloissa yhdistyy innostava työympäristö, työyhteisö ja yrittäjyyden arvostus.

Tilat Hubille vapautuu loppukesästä Rautalammin kunnanviraston alakerrasta. Tilat remontoidaan vastaamaan yrittäjien tarpeita siten, että käytössä on toimistotiloja, avokonttori, neuvottelutilat ja yhteinen kahvihuone. Langaton internetyhteys ja toimistolaitteet ovat myös osa kokonaisuutta.

Yrittäjyyttä kokeilemaan

Hankkeen tavoitteena on edistää maaseudun vetovoimaisuutta luomalla hyvät etätyömahdollisuudet. Hubi verkottaa nykyiset ja uudet yrittäjät. Hubin yhteyteen perustettavan työosuuskunnan kautta yrittäjyyttä voi kokeilla vaikkapa projektiluontoisesti ilman pelkoa toimeentulotuen menettämisestä.

Ensimmäinen Hubi-kohtaaminen pidetään torstaina 24.5. kello 18 tulevissa Hubin tiloissa Rautalammin kunnanvirastolla.

Vastaa