Cantilena-laulajien vieraaksi orimattilalainen Perinkonut

Kahden kuoron konsertti lauantaina Rautalammilla

Viihdekuoro Perinkonut Orimattilasta saapuu lauantaina Rautalammille Cantilena-laulajien vieraaksi.

Rautalammilla kuullaan lauantaina kahden kuoron yhteiskonsertti, kun orimattilalainen viihdekuoro Perinkonut saapuu Sisä-Savon kansalaisopiston Cantilena-laulajien vieraaksi yhteiskonserttiin Tuulen taion laulamaan. Löyhästi suomennettuna Perinkonut tarkoittaa vallan outoja.

Idea vierailusta ja yhteiskonsertista syntyi, kun Rautalammille paluumuuttajana tullut entinen perinkonulainen Liisa Paakkunainen tajusi Emäpitäjän juurien yltävän syvälle Perinkonujen maastoon: Orimattilan kuorossa on monta rautalampilaisten parasta ystävää, serkkua ja muuta tuttavaa.

– Rautalammilla ei tarvitse paljoa puhaltaa, kun ideat saavat tulta alleen. Niin tässäkin tapauksessa. Rautalampilaiset yhteisöt ja yhdistykset lähtivät hienosti tukemaan ideaa ja valmis konsertti on kaikkien kuultavissa lauantaina Matti Lohen koulun salissa, Paakkunainen kertoo.

Konsertti esittelee laajana kattauksena molempien kuorojen monipuolista osaamista: tarjolla on lauluja luonnosta, elämisen ihanuudesta ja rakastamisen vaikeudesta. Tyylilajit vaihtelevat kevyestä musiikista kansanlauluun ja gospeliin. Lopuksi molempia kuoroja kuullaan myös yhdessä.

Cantilena-laulajia johtaa Anneli Tarvainen ja Perinkonut-kuoroa Jarkko Kiiski.

» Tapahtumakalenteri: Tuulen taion laulamaan -kuorokonsertti

Vastaa