Kunnan yrittäjämyönteisyys tapetilla yrittäjien brunssilla

Brunssilla tapetille nousi esimerkiksi kunnan yrittäjyyttä edistävät toimet.

Brunssilla tapetille nousi esimerkiksi kunnan yrittäjyyttä edistävät toimet.

Rautalampilaisia yrittäjiä kutsuttiin tänään brunssille Ravintola Vanhaan Peuraan. Paikalla olikin pöydän täydeltä yrittäjiä.

Vapaassa keskustelussa yrittäjien kiitosta sai kylän ilmeen kohentuminen ja kylänraitin eloisuuden kehittyminen muutaman viimeisen vuoden aikana. Myönteisen kehityksen todettiin olevan kunnan elinkeinotoimen sekä yrittäjien hyvän yhteishengen tulosta.

Vieraana brunssilla oli Simo Sutinen Savon Yrittäjien viritteillä olevasta nuorten yrittäjien ja nuorille yrittäjille palveluja tuottavien tahojen verkottumishankkeesta.

Sutisen mukaan Rautalammilla asiat ovat hyvällä mallilla, mistä kertoo myös kunnan elinkeinotoimijoiden ja yrittäjien läheinen ja mutkaton yhteistyö.

– Usein kunnan elinkeinotoimi ja kunnan johto näyttäytyy etenkin nuorille yrittäjille etäisenä ja vaikeasti lähestyttävänä. Rautalammilla asiat ovat selkeästi keskimääräistä paremmin, Sutinen kertoi.

Rahoituspäätöstä odottavan hankkeen tarkoituksena onkin pureutua tämän ohella muihin erityisesti nuorten yrittäjien mieliä askarruttaviin asioihin, kuten yrittäjän arjen ja perheen yhdistämiseen.

Brunssin yrittäjille tarjosivat yhteistyössä Rautalammin kunta ja Lähi-Tapiola. Myyntipäällikkö Arto Vesterinen Lähi-Tapiolasta valotti Lähivakuutuksen ja Tapiolan yhdistymisen tuomista uudistuksista.

– Muutoksia ei tarvitse pelätä. Tarkoituksena on yhdistää molempien, Lähivakuutuksen ja Tapiolan, toimintojen parhaat puolet, Vesterinen lupasi.

Seuraava kunnan ja yrittäjien välinen kohtaaminen on elokuussa.

Vastaa