Lewis Carrollin klassikko Satulateatterilta

Liisa seikkailee ihmemaassa

Maailmanmeno Ihmemaassa hämmästyttää Liisaa (Iitu Hiiri, oik.), joka yrittää saada asioihin selvyyttä esimerkiksi Lakeijalta (Maiju Manninen).

Rautalammilla päästään jälleen näkemään lukiolaisten tekemää teatteria, kun Satulateatterin Liisa Ihmemaassa saa ensi-iltansa tänään torstaina. Lewis Carrollin klassikkoteoksen ohjauksesta on vastannut Janne Hirvonen, dramatisointi on jyväskyläläisen Jarmo Lintusen käsialaa.

– Pääsin tutustumaan Lintusen dramatisoimaan tekstiversioon draamaopettajan opintojeni yhteydessä. Valintaa helpotti myös se, että halusimme tänä vuonna tehdä lapsille sopivan näytelmän, ohjaaja Janne Hirvonen kertoo.

Hirvosen mukaan esitettävä tekstiversio poikkeaa jonkin verran alkuperäisteoksesta. Näytelmän tekstiä hän kuvaa haasteelliseksi, samoin fantasiamaailman rakentamista.

– Onhan siinä palasissa yhteensovittamista. Näyttelijöitä on paljon ja uskottavan fantasiamaailman rakentaminen vaatii työtä niin lavastuksen kuin puvustuksenkin suhteen. Aivan erityinen kiitos kuuluukin Anni Lahdelle, joka on tehnyt suuren työn puvustuksen toteuttamisessa.

Nimiroolia esittävän Iitu Hiiren mukaan roolihahmon sisälle pääsemisen jälkeen fantasiamaailmakin alkaa tuntua tutulta.

– Aluksi tuntui oudolta enkä tiennyt miten asioihin pitäisi reagoida. Nyt kun harjoituksia on takana, alkaa Ihmemaa tuntua realistiselta, Iitu Hiiri kertoo.

Liisan näsäviisaasta, pikkutyttömäisestä luonteesta hän löytää yhtymäkohtia myös itseensä.

– No ainakin sanavalmius meitä yhdistää, hän naurahtaa.

Ensi-iltaa odottava Hiiri kertoo, että teatterilla on lukiolaisia yhdistävä vaikutus. Eri vuosikurssien opiskelijat nivoutuvat näytelmän aikana yhtenäiseksi porukaksi.

Satulateatterin Liisa Ihmemaassa -näytelmän ensi-ilta on Rautalammin Työväentalolla torstaina 16.1. kello 18.

» Satulateatterin esitykset Rautalampilehden tapahtumakalenterissa

Vastaa