Ankkojen Suomi-tarinaan etsitään vierailukohteita. Rautalammilla on äänestetty innokkaasti.

Rautalampi Itä-Suomessa kolmen kärjessä

Aku Ankan päätoimittaja Aki Hyyppä haastaa etenkin sisäsuomalaiset äänestämään omaa paikkakuntaansa vierailukohteeksi seuraavaan ankkojen Suomi-tarinaan. (Kuva: Sanoma Magazines Finland)

Rautalampi on Itä-Suomessa kolmen kärjessä äänestyksessä, jossa etsitään vierailukohdessa keväällä ilmestyvään Aku Ankan seitsemänteen Suomi-tarinaan. Aku Ankan toimituksen mukaan ääniä on annettu jo nyt yhteensä yli 4.000 ja äänestysaika jatkuu tammikuun loppuun saakka.

Esimerkkeinä yleisöltä tulleista ehdotuksista Ankkojen vierailukohteeksi mainitaan musiikkitapahtuma Porin Kirjurinluodolla, tutustuminen Oulun Toripolliisiin, matka Maarianhaminaan ja retki mualiman navaksikin kutsutulle Kuopion torille. Rautalammin osalta ehdotuksina on esille noussut seikkailu historian, maisemien ja kulttuurin täyttämässä emäpitäjässä.

– Äänestäjien mainiot ehdotukset Ankkojen retken seuraavaksi etapiksi ynnä nasevat ideat tarinan pohjaksi ovat ilahduttaneet toimitusta kovasti. Koska räpyläjalkojen retkue on jo kolunnut Suomen läntisiä, itäisiä, eteläisiä ja pohjoisia alueita, toimitus haastaa vielä erityisesti sisäsuomalaiset äänestämään oman paikkakuntansa puolesta, Aku Ankan päätoimittaja Aki Hyyppä myhäilee.

– Pienten paikkakuntien sarjassa Rautalammin saama äänimäärä on huomattava, vaikka kärkisijoilla oleviin isoihin paikkoihin eroa onkin. Ehdotukset ovat tulleet eri ihmisiltä, joten kansa tuntuu olevan innokasta tai sitten on päätetty yhdessä erottua, Hyyppä kertoi Rautalampilehdelle.

– Rautalammin tulos on merkittävä nimenomaan äänestysaktiivisuuden perusteella, ei niinkään absoluuttisen äänimäärän. Teillä näyttää olevan siellä runsain mitoin tervettä kotiseutuylpeyttä ja mahdollisesti myös Ankka-faneja. Tarinan pohjaksi annetut vinkit ovat täysin toteuttamiskelpoisia, mutta äänestys on auki vielä perjantaihin asti joten en vielä ota kantaa siihen, minne Ankat seuraavaksi suuntaavat, hän jatkaa.

Äänestyksessä Suomi on jaettu kuuteen osaan vanhan läänijaon mukaisesti. Eilen julkaistujen väliaikatietojen perusteella Itä-Suomen kolme eniten ääniä saanutta paikkakuntaa ovat Joensuu, Kuopio ja Rautalampi.

Ehdotuksia voi tammikuun loppuun saakka esittää osoitteessa www.akuankka.fi/suomitarina sekä Twitterissä ja Instagramissa aihetunnisteella #suomitarina.

EDIT klo 16.44: Linkki korjattu /PV

1 kommentti

Vastaa