Rautalampi ottaa vastaan myönteisen oleskeluluvan saaneita turvapaikanhakijoita

Rautalammin kunnanvaltuusto päätti kokouksessaan tiistai-iltana ottaa kuntaan kymmenen myönteisen oleskeluluvan saanutta turvapaikanhakijaa. Pohjois-Savon ely-keskus on tehnyt alueen kunnille esityksen siitä, miten kaikkiaan 285 myönteisen oleskeluluvan saanutta turvapaikanhakijaa sijoitetaan kuntiin.

Kunnanhallituksen esitys valtuustolle ei sisältänyt turvapaikanhakijoiden vastaanottamista kuntaan, mutta valtuuston puheenjohtaja Jorma Kukkonen (sd.) toi alustuspuheessaan esille sen, kuinka tilanne niin kiintiöpakolaisten kuin turvapaikanhakijoidenkin osalta on elänyt nopeasti. Hän esitti valtuustolle, että kunta ottaisi ely-keskuksen esityksen mukaisesti vastaan 10 myönteisen oleskeluluvan saanutta turvapaikanhakijaa. Valtuusto hyväksyi yksimielisesti Kukkosen tekemän esityksen.

Kunta varautui huhtikuussa ottamaan vastaan kaikkiaan neljä kiintiöpakolaisperhettä, mutta tähän mennessä perheitä on saapunut vain kaksi. Lisää kiintiöpakolaisperheitä odotetaan kuitenkin saapuvan tämän vuoden aikana. Aikaisemman päätöksen mukaan kunta jatkaa edelleen kiintiöpakolaisten vastaanottamista 20 henkilön vuosikiintiöllä.

Myös myönteisen oleskelulupapäätöksen saaneet turvapaikanhakijat ovat saaneet pakolaisstatuksen. Kunnanvaltuusto kirjasi vastaanottopäätökseensä toiveen, että myös Rautalammille osoitettavat oleskeluluvan saaneet turvapaikanhakijat olisivat kiintiöpakolaisten tapaan syyrialaisia lapsiperheitä.

 

Vastaa