Rockin juhla-DVD julkaistaan lauantaina

Viime kesän Live in Rautalampi -festivaalilla lavalle nousi esimerkiksi vuonna 1973 perustettu Status Sümbol alkuperäisessä kokoonpanossaan. Taka-alalla Vesa Mård, edessä vasemmalta Aki Virta, Hannu Larmila, Pekka Manninen ja Hannu Niskanen.

Rautalampilaisen rockin 40-vuotisjuhlakonsertista koostettu DVD julkaistaan lauantaina. Video on kooste viime elokuussa taltioidusta Live in Rautalampi -festivaalista.

Julkaisun puuhamiehenä toiminut Petri Virta kertoo, että DVD:lle taltioitiin 70- ja 80-luvun bändien eli Status Sümbolin, Merlinin sekä Grand Merlinin keikkojen kohokohdat.

– Voi olla, että näitä bändejä ei pitkiin aikoihin tai välttämättä enää koskaan saada samalle lavalle, joten onhan tämä tärkeää paikallisen kulttuuriperinteen tallentamista, Virta kertoo.

DVD on ensi-illassa ravintola Mortonissa lauantaina 22.2. klo 21 jolloin DVD:tä tulee myös myyntiin Ravintola Mortoniin muutamia kymmeniä kappaleita. Ensi-iltaan on vapaa pääsy. Julkaisua ovat olleet tukemassa useat rautalampilaiset yritykset ja yhdistykset. DVD:n tuotto lahjoitetaan Rautalammin Rockmuusikot Ry:lle uusiin musiikkilaitehankintoihin. Rautalampilaisen rokkikulttuurin äänenkannattajaksi muodostunut Live In Rautalampi -ulkoilmafestivaali järjestetään ensi kesänä lauantaina 9.8.

Vastaa