Törmälä Sari Hintikka-Varikselle ja Matti Varikselle

Törmälän myynnistä on kiertänyt Rautalammilla monenlaista huhua. Nyt ostajat ovat selvillä, Törmälä myydään rautalampilaisille Sari Hintikka-Varikselle ja Matti Varikselle.

Törmälän Loma- ja kurssikeskuksen myynnistä on tehty sopimus. Kirkkopalvelut myy omistamansa osakkeet rautalampilaisille Sari Hintikka-Varikselle ja Matti Varikselle. Kaupan toteutuminen edellyttää, etteivät muut osakkaat käytä yhtiöjärjestyksen mukaista lunastusoikeuttaan kuukauden sisällä.

Törmälän Loma- ja kurssikeskuksen omistavat tällä hetkellä Kirkkopalvelut (79,6 %), Rautalammin seurakunta (16 %), Rautalammin kunta (4 %) sekä Törmälän Ystävät ry (0,4 %). Rautalammin seurakunta ja Rautalammin kunta ovat päättäneet, etteivät ne käytä lunastusoikeuttaan ja luopuvat osakkeistaan Kirkkopalveluiden sopimalla myyntihinnalla.

”Kirkkopalvelut on pääomistajana selvittänyt Törmälän kannattavuuteen, kehittämiseen ja omistukseen liittyviä kysymyksiä kevään aikana”, Kirkkopalveluiden johtaja Ilkka Mattila kertoo.

”Kirkkopalveluilla ei ole omaa leiritoimintaa tai osaamista matkailun parissa. Uskomme, että Törmälällä on hyvät kehittämisen mahdollisuuden arvopohjaisen rautalampilaisen yrittäjäpariskunnan vetämänä. Järjestönä keskitymme ennen kaikkea jäsenseurakuntien palveluun diakonian ja koulutustoiminnan alueille”, hän jatkaa.

Sari Hintikka-Varis kertoo, että kaupan toteutuessa Törmälän toiminta jatkuu jatkuu osin ennallaan, mutta luontomatkailuun panostetaan entistä enemmän.

”Tahdomme kehittää meille rakasta Törmälää. Seurakuntien leirit, perhejuhlat ja erilaiset ystävien tapahtumat ovat jatkossakin keskeinen osa Törmälän toimintaa. Haluamme olla vahvasti kehittämässä luontomatkailua, joka on Törmälän ja koko Rautalammin mahdollisuus kansallispuistoa suunniteltaessa”, Hintikka-Varis toteaa.

11 kommenttia