Mansikkakarnevaalit alkaa tänään

Näyttävä karnevaalikulkue keränne Rautalammintien varrelle sankan yleisömeren tänäkin vuonna. (Arkistokuva)

Suonenjoen vuoden suurin tapahtuma Mansikkakarnevaalit käynnistyy tänään. Karnevaalialue avataan kello 15 ja avajaispäivä huipentuu perinteiseen karnevaalikulkueeseen, joka starttaa kaupungin läpi kello 20. Kulkueen jälkeen on vuorossa karnevaalien virallinen avaus sekä mansikkaisännän julkistaminen. Estradille avajaispäivänä nousevat Nuorisobändi SET, räppäriryhmä ”Pastorit”, CatCat ja Frederik.

Karnevaalilauantaina lauletaan Suonenjoen oman pojan, edesmenneen Kari Tapion lauluja yhteislaulajaisissa. Luvassa on myös mansikansyönnin SM-kilpailut. Musiikkitarjonnasta lauantaina vastaavat esimerkiksi Viktor Klimenko, Halavatun Papat, Eini & Boogie sekä Agents. Lauantai huipentuu mansikkatytön kruunaukseen. Mansikkatytöt ovat mukana myös perjantain karnevaalikulkueessa.

Sunnuntai käynnistyy mansikkakirkolla, jossa esiintyy myös Tapani Kansa. Kansa konsertoi sunnuntaina myös karnevaalialueella kello 13. Karnevaalien jatkojameja vietetään karnevaalialueen sulkeuduttua Iisveden Rantapaviljongilla, jossa esiintyy Jani Jalkanen ja Hänen Orkesterinsa.

Myös perheen pienimmät on huomioitu karnevaaliohjelmassa. Lauantaina lapsille tarjolla on Mörriganesin tahdittama lastenkonsertti ja sunnuntaina viihtymisestä vastaa Miauskis-kissa ja nuoriso-orkesteri Game Over.

Karnevaalilauantaina Suonenjoella järjestetään myös Karnevaali-JM -jokkiskisat Suonenjoen RC-radalla.

Vastaa