Talviklassikon mestariksi RaKoKi

Rautalammin konkarikiekkoilijat (RaKoKi) voitti Talviklassikkoturnauksen.

Kotiyleisöä hellittiin Rautalammin jääkiekkokaukalon laidoilla, kun paikallinen harrastejääkiekkoporukka Rautalammin Konkarikiekkoilijat voittivat viikonloppuna pelatun Talviklassikkoturnauksen. Turnauksessa pelattiin kaikkiaan kuusi ottelua ja voittaja selvisi vasta finaalipelissä, jossa vastakkain pelasivat kuopiolainen KALIS ja RaKoKi.

Molemmilla finaalijoukkueilla oli mahdollisuus voittaa koko turnaus voittamalla kyseinen ottelu. Tasapelituloksella turnausvoitto olisi mennyt pisteiden mukaan Suonenjoen joukkueelle. RaKoKi oli kannustajineen asiasta sitä mieltä, että ”pitkästä aikaa voitto kotiin tuntuisi todella hyvälle”.

Kotiyleisön kannustus Ossi Koppasen huikean ”kypärätempun” (kolme maalia samassa ottelussa) kera varmisti voiton RaKoKi:n joukkueelle. Suonenjoki sijoittui turnauksessa toiseksi, KALIS kolmanneksi ja Vesannon joukkue VesKi neljänneksi.

Talviklassikkoturnauksia on pelattu vuodesta 1995 alkaen kelien salliessa. Talviklassikossa pelataan ulkojäillä harrastekiekkosäännöillä ja perusidea alusta alkaen on ollut ”että kaikilla on hauskaa, eikä vahinkoja saa sattua”, valottavat konkarikiekkoilijoista Ari ja Tommi Hänninen. Idea turnausten järjestämiseen on syntynyt entisten Rautalammin Urheilijoiden (RautU) sarjapelaajien järjestettyä muisto-ottelun edesmenneen joukkuehuoltajansa Jorin (George Ferdinand Rothsten) kunniaksi. ”Muisto-ottelussa koettiin sitä samaa yhdessä tekemisen iloa, kuin ennen sarjaotteluissa ja porukalla päätettiin jatkaa kiekkoilua harrastepohjalta”, muistelevat Hänniset.

Ottelut turnauksessa

RaKoKi-Suonenjoki 3-3

VesKi-RaKoKi 0-3

Suonenjoki-KALIS 3-3

KALIS-VesKi 4-3

Suonenjoki-VesKi 6-2

RaKoKi-KALIS 4-2

 

Sanna Korhonen, Rautalampi

Vastaa