Tuhannet taloudet sähköittä Rauli-myrskyn jälkeen

Aamun valjettua verkon korjaus on saatu jälleen täyteen käyntiin ja vikojen paikantamista on jatkettu helikopterilentojen avulla. (Kuva: Savon Voima)

Tuhannet taloudet ovat edelleen ilman sähköä lauantaisen Rauli-myrskyn jälkeen. Savon Voiman mukaan aamulla sähköittä oli yhtiön koko verkkoalueella noin 14.000 taloutta. Pahiten myrsky koetteli linjan Keitele-Kuopio eteläpuolta. Sähköittä oli yhdeksän aikaan sunnuntaiaamuna noin 1.100 asiakasta Rautalammilla, 1.100 Suonenjoella, 700 Konnevedellä, 850 Vesannolla ja 700 Tervossa.

Verkkoyhtiö on jatkanut vikojen korjaamista täydellä miehityksellä jälleen aamulla. Uusia vikoja ei yön aikana ole ilmennyt ja vikapaikkoja aletaan tänään paikantaa helikopterilennoilla. Maastossa työskentelee Savon Voiman mukaan vajaa sata asentajaa. Yhtiö arvioi, että keskijänniteverkko saadaan kuntoon ja sähköt palautettua valtaosaan talouksia sunnuntain aikana. Pienjänniteverkon korjauksissa voi kuitenkin kestää pidempäänkin.

Savon Voimasta muistutetaan, ettei linjoille kaatuneita puita saa missään tapauksessa poistaa linjalta itse, vaan niistä on tehtävä ilmoitus häiriöpalveluun p. 0800 307 400 tai Häiriöinfo-karttapalvelun tai mobiilisovelluksen kautta. Häiriöpalveluun tulee olla yhteydessä myös, mikäli kiinteistön sähköverkko käyttäytyy sähköjen palauduttua normaalista poikkeavasti.

Myrsky on aiheuttanut vaurioita myös rautateiden sähköverkkoon, minkä vuoksi junat Kuopion ja Mikkelin sekä Pieksämäen ja Jyväskylän välillä on toistaiseksi korvattu linja-autoilla.

Aiheesta muualla:
Savon Voima: Häiriöinfo-karttapalvelu
VR Liikennetiedotteet

Vastaa