Reiska MM-kisat potkaistiin vauhdikkaasti käyntiin

RaPs Rautalammilta sai vastustajakseen vaaleanpunapaitaiset HCT-joukkueen pelaajat Tervosta. RaPs voitti ottelun 8-2.

Lapset ja nuoret saivat kunnian aloittaa Reiska MM 2014 -kilpailut.  Mukaan torstain mittelöihin oli ilmoittautunut kaksitoista joukkuetta, joista kaukaisimmat tulivat Kuopiosta.

Rautalammilta Vesannon viheriölle saapui kaksi joukkuetta. RaPs-joukkueen pelaajille pallonpotkiminen ja kisaaminen Reinot ja Ainot jalassa on tuttua entuudestaan.

”Tämä on jo neljäs vuosi, kun olemme täällä. Olemme olleet mukana alusta asti”, joukkueen yhteyshenkilönä toimiva Anne Haukka kertoo.

Hän arvelee, että joukkuetta vetää kisoihin lajin haastavuus ja kisafiilis.

”Haastettahan tässä on, kun pallo elää ihan omaa elämäänsä. Mutta mukavaakin tämä on. Ja maailmanmestaruus kiinnostaa myös”, Haukka sanoo nauraen hyvin sujuneiden alkuerien tiimellyksessä.

Lähes 100 joukkuetta ja 1000 pelaajaa

Perjantaina pelit jatkuvat aikuisten turnauksilla klo 13.00 alkaen. Niitä pelataan iltakahdeksaan saakka. Lauantaina on niin ikään tiedossa tiukka ottelupäivä. Pelit alkavat jo aamukahdeksalta ja jatkuvat illan finaaleihin.

Vesannon urheilukentällä riittää siis huisketta, sillä tarkoitus on pelata kolmesataa ottelua lähemmäs sadan joukkueen ja tuhannen pelaajan voimin. Kisaajia on ilmoittautunut mukaan ympäri Suomea. Lisäksi Virosta saapuu kaksi joukkuetta, toinen puolustamaan viimevuotista maailmanmestaruuttaan.

Kilpailun taiteelliseksi johtajaksi tituleerattu Mauno Huttunen kertoo, että Reinot kamppailevat perinteisesti sekä kilpa- että harrastesarjassa. Ainojen kilpasarjaan ilmoittautui sen verran vähän joukkueita, että ne päätettiin yhdistää harrastesarjan joukkueiden kanssa. Nyt kaikilla Ainoilla on siis mahdollisuus maailmanmestaruuteen.

”Kuka tahansa voi voittaa. Pallo on kepeä ja peli on pienestä kiinni”, Huttunen toteaa ja innostaa paikan päälle katsomaan pelin käänteitä.

Jo kahdeksatta kertaa järjestettävät MM-Reiskat houkuttelevat yleisöä paitsi peleineen, myös lettu-, kahvi- ja makkarapisteineen, pomppulinnoineen ja possujunineen. Lauantai-iltana on vielä tiedossa bilemeininkiä. Lauantain markkinat tulevat myös osaltaan vetämään kylän täyteen väkeä ja iloista meininkiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *